Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament es veu obligat a retirar les dutxes del Maricel

L'Ajuntament es veu obligat a retirar les dutxes del Maricel

| Medi Ambient, Salut

L'Ajuntament d'Alcanar ha tret les dutxes de la platja de Maricel per no tenir accés a corrent elèctric i, en conseqüència, a l'aigua. El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, ha lamentat la decisió, que ha estat presa després de diverses negociacions que no han trobat la solució. "La voluntat sempre ha sigut donar el servei de dutxa, però aquest any, per diverses circumstàncies molt complexes, no ha pogut ser. L'aigua de les dutxes procedeix del pou que hi ha a la part de dalt, paral•lel a la benzinera. Fent les gestions habituals amb el propietari de la benzinera ens vam trobar amb el problema del corrent elèctric. La benzinera porta temps tancada i té problemes amb els subministraments, la qual cosa impedia que arribés corrent al pou de la benzinera, necessari perquè funcionen les dutxes", explica Bort.

El sistema que s'emprava perquè l'aigua, procedent del pou de la benzinera, arribés a les dutxes consistia en una bomba de pressió que feia passar l'aigua de la part de dalt a la part de baix de la nacional, al mateix temps que la clorava. Tot i l'existència d'un comptador propi per a l'Ajuntament, el sistema depèn del corrent elèctric que arriba a la benzinera. "El corrent no arriba a la presa de força de la instal•lació. Per tant, la companyia elèctrica ha donat de baixa la llum, no solament ha fet un tall en el seu comptador. Donar d'alta això suposava uns terminis excessius".

El regidor, fent d'altaveu del consistori, demana disculpes a la ciutadania; així mateix, remarca que es tracta d'un tema que no està en mans de l'Ajuntament i que, paral•lelament, s'han estat buscant alternatives. Una d'elles, treballar amb altres propietaris de pous veïns, tasca que finalment fou impossible. "En un futur es continuaran buscant solucions alternatives que siguen més estables", assegura Bort.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar