Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’encesa de llums dona el tret de sortida a les festes nadalenques

L’encesa de llums dona el tret de sortida a les festes nadalenques

| Festes

El 5 de desembre, l’Ajuntament va organitzar, un any més i amb molta il·lusió, el tradicional acte de l’encesa de llums. Aquesta
festa dona el tret de sortida a la programació nadalenca que la casa de la vila i les entitats socials han dissenyat per a Nadal.

L’esdeveniment, tan esperat pels menuts de casa, es va celebrar a les 18 h a la plaça de Sant Pere de les Cases d’Alcanar i una hora més tard, a les 19 h, a la plaça Major d’Alcanar. A tots dos llocs hi va assistir un convidat molt especial, el Sr. Nadal, i hi va haver un contacontes a càrrec d’Eva Oms, tècnica de la Biblioteca Trinitari Fabregat. Posteriorment, els xiquets i xiquetes van poder penjar a l’arbre de Nadal els desitjos que prèviament havien treballat a l’Escola Joan Baptista Serra, d’Alcanar; a l’Escola Marjal, de les Cases; a la llar d’infants Vila dels Xiquets, i als centres de suport familiar Guirigall i Patufets, per a que el Sr. Nadal els puga recollir el dia 24 de desembre a la nit.

Els assistents també van xalar amb l’actuació de la rondalla parroquial Sant Pere, a les Cases, i del Cor Iúbilo, a Alcanar. Per a finalitzar els dos actes es va celebrar una xocolatada popular a càrrec de l’AMPA de l’Escola Marjal a les Cases i de l’AMPA de l’Escola Joan Baptista Serra a Alcanar.

Enllumenat de Nadal amb consciència

L’Ajuntament, per tercer any consecutiu, ha canviat una part de l’enllumenat de Nadal amb motius nous que renovaran la imatge del carrer del General Prim, d’Alcanar, i del passeig Marítim, de les Cases. Així mateix, al carrer de Sunyer i a la carretera Nova s’ha ampliat el nombre de llums per a complementar els que ja es van incorporar l’any passat.

Aquests nous guarniments tenen tecnologia LED, que consumeix menys energia, té més impacte visual i, per tant, dona un ambient molt nadalenc al municipi. La regidora d’Urbanisme, Ivette Fibla, explica que “seguim donant continuïtat a la política de renovació gradual de l’enllumenat de Nadal que hem iniciat en aquest mandat i que ja ha assolit el 90% dels canvis previstos. Els nous llums amb tecnologia LED, a més de renovar la imatge del nostre enllumenat nadalenc, impliquen un estalvi energètic”.

Els dos anys anteriors ja es va instal·lar el nou enllumenat als carrers Felip Pedrell, Ramón y Cajal i Sunyer i a la carretera Nova, d’Alcanar, i als carrers Trafalgar i Joan Miró, de les Cases. També es van renovar l’estructura i els llums de l’arbre de Nadal de la plaça Major d’Alcanar i se’n van incorporar a la plaça de Sant Pere, de les Cases.

Aquesta actuació s’emmarca en la política municipal de renovació de l’enllumenat, d’acord amb la qual enguany també s’han
substituït 265 fanals antics per altres d’equipats amb llums LED, que tenen menys impacte ambiental i que generen un estalvi
anual de 12.000 euros. També es renovarà progressivament l’enllumenat de diversos equipaments públics per a millorar la qualitat de la llum i estalviar en la factura, el primer dels quals ha estat la Biblioteca Trinitari Fabregat, on ja s’han instal·lat tots els llums leds, amb un estalvi anual en la factura de la llum de prop de 5000 euros.
Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat