Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, visita Alcanar arran de l’episodi de pluges

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, visita Alcanar arran de l’episodi de pluges

| Protecció civil

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una visita a Alcanar aquest matí, després de l'episodi de pluges que ha viscut el municipi, per a fer un reconeixement de les zones malmeses i mostrar el compromís del Govern de la Generalitat per tal que la resposta siga ràpida.

I és que el temporal de divendres va deixar xifres sense precedents a Alcanar, ja que es van arribar a registrar 199,8 litres/m² d'aigua en 24 hores. El fenomen meteorològic va causar molts de danys materials en camins, infraestructures, finques, així com en comerços, cases, carrers, i també en l'enllumenat públic i la xarxa elèctrica.

En aquest sentit, el vicepresident i l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, han mantingut una reunió amb persones i empresaris afectats per l'aiguat i s'han desplaçat al passeig de les Cases d'Alcanar per a veure algunes de les afectacions en finques privades, tant agrícoles com residencials, i mostrar la seua solidaritat amb les persones afectades.

Aragonès ha explicat que "ara estem a la fase d'avaluació dels danys, després ve la fase de les accions necessàries, algunes a molt curt termini, que tindran lloc la pròxima setmana, per tal d'arreglar camins i posar el màxim de facilitats per a recuperar les vies de comunicació". També ha remarcat que cal "avaluar totes les situacions i totes les possibilitats". Posteriorment s'analitzarà la situació per a veure "quina és la millor resposta, perquè no n'hem de descartar cap", per tal de "prendre decisions".

Joan Roig ha "donat les gràcies als cossos d'emergències, a la policia local, a la Brigada Municipal d'Obres i Serveis i a la resta de treballadors municipals, així com a totes les persones que han donat suport a les persones afectades i que han treballat per a poder garantir la mobilitat de la ciutadania i restablir la normalitat".

"Això no obstant, queda feina per fer que s'haurà de realitzar durant els pròxims dies, i també caldrà analitzar la gravetat dels danys per a emprendre les actuacions que siguen necessàries. A causa de les greus afectacions en alguns camins, es treballa en un pla d'acció per a reparar-los i fer-los practicables al més ràpidament possible", ha matisat l'alcalde.

Tasques per a tornar a la normalitat

La Brigada Municipal d'Obres i Serveis va treballar durant tot el dia d'ahir per a resoldre les incidències originades per l'episodi de pluges. Per a poder acomplir les tasques amb més efectivitat i poder treballar en tots els fronts, s'han llogat tres màquines retroexcavadores i dos tractors amb remolc, a banda d'utilitzar tots els vehicles necessaris de la Brigada Municipal.

També s'ha comptat amb la faena dels treballadors de la Brigada i amb maquinistes del municipi que s'han ofert a ajudar en les diverses tasques per a recuperar la normalitat al més prompte possible. Paral•lelament, la secció d'electricistes de la Brigada ha treballat també tot el dia per a restablir l'enllumenat públic de totes les zones afectades.

A la zona rural d'Alcanar s'han acomplit tasques de neteja a la zona de la Fanecada i als camins de la Caragola i dels Barranquets. També s'ha actuat a diferents canals i als camins de la zona de la gasolinera Tamoil, la Selleta, les Calafes i els Castellans.

Al nucli urbà d'Alcanar s'han retirat grava i pedres i s'han revisat els embornals de la plaça Major, el carrer Felip Pedrell, la plaça de la Bassa, el Camí Ample, l'avinguda Constitució, el passeig Joan Maragall, el carrer Jaume I, l'avinguda Catalunya, el carrer Méndez Núñez i les rotondes.

A Alcanar Platja s'ha actuat al camí del Mas del Cec, al carrer de la Roca Roja i a les urbanitzacions Garbí i Montsià Mar. A les Cases s'han netejat el camí de Virol, el barranc de les Forques, el camí del Fondo de Jan i el passeig del Marjal.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat