Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El programa d’inclusió de la Fundació Barça es desenvoluparà a Alcanar fins al maig

El programa d’inclusió de la Fundació Barça es desenvoluparà a Alcanar fins al maig

| Esports

Alcanar és un dels municipis catalans que participa en el programa d’inclusió de la Fundació Barça que utilitza la metodologia FutbolNet amb l'objectiu d'utilitzar el futbol com a eina per a fomentar valors entre els jóvens a través d'una metodologia pedagògica nova. La Regidoria d'Esports ha arribat a un acord de col•laboració amb la Fundació Barça per a implementar el programa durant aquest curs com a activitat extraescolar.

La presentació del projecte ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament d’Alcanar i ha anat a càrrec de Jordi Bort, regidor d'Esports i Salut; Joan Roig, regidor de Joventut i Participació Ciutadana; Núria Callarisa, coordinadora metodològica del Projecte Futbol Net; Mireia Fibla, coordinadora local del projecte, i Ricard Fuster, educador del projecte.

Jordi Bort ha explicat que "l'Ajuntament d'Alcanar ha apostat amb força per aquest projecte, que no només fomenta l'esport, sinó també la cohesió social" i que, per aquest motiu, esperen "donar-hi continuïtat". Joan Roig ha destacat els valors vinculats al projecte, com "l’esforç, el respecte, el compromís, el treball o la humilitat", que els xics i xiques tindran l'oportunitat de treballar.

De moment a Alcanar hi participen 22 xiquets i xiquets de 12 a 16 anys, escollits preferentment segons criteris de vulnerabilitat social i econòmica, però les inscripcions encara són obertes. L'organització espera arribar als 40 participants, el nombre màxim permès per l'organització.

El programa ha començat aquest mes de novembre i s'allargarà fins al maig de 2018. Els tallers tenen lloc els dilluns i divendres, de 15.45 a 17.45 h, a la Fanecada. Els coordinadors locals del projecte animen els jóvens del municipi a participar en una sessió sense cap compromís per a poder decidir després si s'incorporen al projecte. En aquest sentit, el pròxim divendres, 15 de desembre, a les 15.45 h, es farà una jornada de portes obertes a la Fanecada, amb pica-pica posterior, per a donar a conèixer el projecte als jóvens canareus i al conjunt de la ciutadania.

L'activitat esportiva que planteja FutbolNet no està concebuda en clau competitiva sinó com un element de socialització, de coneixement dels altres, d'educació afectiva i relacional. FutbolNet es divideix en tres temps. En el primer temps els jugadors i jugadores dialoguen de forma autònoma i arriben a acords sobre el comportament i les regles de joc durant el partit de futbol. En el segon temps es juga el partit. I en el tercer temps els jugadors avaluen el compliment dels acords pactats i defineixen el resultat del partit.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat