Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El nou mercat municipal d'Alcanar ja té Reglament

El nou mercat municipal d'Alcanar ja té Reglament

| Urbanisme

El Ple de l’Ajuntament d’Alcanar va aprovar per unanimitat, el passat 25 de gener, el Reglament del mercat municipal d’Alcanar. Aquest document estableix el marc legal pel qual s’ha de regir l'equipament i determina l’ordenació, els drets i deures dels titular de les parades i el règim jurídic de la concessió, entre altres aspectes.

"Hem intentat dissenyar un reglament que s'adapte a les peculiaritats de les parades i a  la realitat del nostre poble i que vetle per aspectes tan importants com són el relleu generacional i la permanència dels comerços locals", manifesta Jordi Monfort, responsable de l'àrea de Comerç.

El document és també el full de ruta dels paradistes que han obtingut una parada al mercat per a la venda de productes d’alimentació, arran del procés de licitació de la gestió de les parades que va finalitzar fa uns dies. 

Les parades són de dos tipus, en funció de si estan destinades a la venda de productes amb necessitat de refrigeració o sense. Cadascuna té un taulell d'atenció al públic i d'exposició de la mercaderia, una pica d'aigua corrent amb desguàs, un mesurador de consum d'aigua individual, una aixeta de pas, un comptador d'electricitat individual, un banc de treball i un espai lliure.

“Aquests són els equipaments mínims de les parades. A partir d’aquí cada comerciant podrà adaptar-les a les seues necessitats específiques, seguint la normativa que marca el Reglament”, aclareix Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme.

Procés participatiu

Durant totes les fases de la reforma de l'edifici s’ha comptat amb la col•laboració de molts dels paradistes anteriors i d’altres comerciants locals, "sobretot per a definir la mateixa concepció del mercat  i dissenyar la proposta d’horari, els dos factors que amb major mesura  han de contribuir a la seua consolidació", argumenta Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana.

L'Ajuntament ha organitzat visites a l’equipament amb els paradistes i també ha mantingut reunions abans, durant i després de les obres. Paral•lelament, s'han celebrat processos participatius en què s’ha demanat l’opinió a ciutadans i ciutadanes sobre diversos aspectes del nou mercat. Tots quests inputs han estat clau a l’hora d’elaborar el  Reglament.

En les pròximes setmanes el consistori té previst crear una comissió de seguiment del mercat en què s’integraran tots els paradistes. "Aquesta etapa que iniciem implica un repte important per al nostre mercat. Hem de treballar amb imaginació i capacitat d’anàlisi i de maniobra per a consolidar-lo i fer-ne un element dinamitzador del comerç local i cohesionador de la nostra societat", conclou Roig.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat