Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El consistori impulsa una campanya per a combatre el sexisme, el racisme i la LGTBI-fòbia

El consistori impulsa una campanya per a combatre el sexisme, el racisme i la LGTBI-fòbia

| Acció Social

Amb el lema #NomésSíésSí Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, espais lliures d’agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i lgtbifòbics l'Ajuntament d'Alcanar ha engegat una campanya, coincidint amb les Festes Majors de les Cases d'Alcanar d'enguany, amb el propòsit de lluitar contra les agressions sexistes i les violències sexuals en espais públics de lleure i festius.

"Alcanar vol ser un poble lliure d'agressions sexistes. Per aquest motiu hem promogut aquesta iniciativa, que s'ha posat en marxa a les Cases, però que tindrà continuïtat al llarg de l'any, ja que som conscients que la lluita contra el sexisme, el racisme i la LGTBI-fòbia té molta feina al davant", explica Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana.

L'equip de govern ha treballat amb entitats, associacions, seguretat privada, treballadors públics i Policia Local per a dissenyar el conjunt d'actuacions d'aquesta primera part de la campanya. En aquest sentit, s'ha instal·lat més il·luminació al voltant de la zona de l'escenari i dels lavabos del recinte portuari de les Cases, s'ha augmentat la vigilància policial i s'han establert sinergies de treball amb l'empresa de seguretat. "L'objectiu és redactar un protocol municipal d'agressions sexistes per a posar fi a totes aquestes actuacions", explica Carme Navarro, regidora d’Acció Social i Ciutadania.

Així mateix, el consistori ha dissenyat una campanya publicitària que es difondrà en diversos espais públics. També s'han designat una quinzena de persones voluntàries, els referents violeta, que són els agents a qui s'ha d'acudir si hi ha situacions d'agressions d'aquestes característiques i que assessoren la víctima i adverteixen l'agressor amb el suport de la Policia Local. "L'últim recurs seria trucar al 112, però de moment no ha estat necessari perquè els cartells i els referents violeta tenen un efecte dissuasiu i garanteixen que tothom s'ho puga passar bé amb llibertat i seguretat", afegeix Navarro.

L’Ajuntament desenvoluparà paral•lelament altres accions al voltant de la campanya, com un curs de llenguatge no sexista per a treballadors públics i un procés de revisió del contingut de la música que sona a les festes per a evitar que tinga un contingut sexista. També està previst que es cree la figura de l'agent cívic, que ha de vetlar perquè a les festes no es produïsquen actituds violentes o incíviques. Així mateix, es duran a terme accions formatives de conscienciació i prevenció per a tot l'alumnat de l'Institut Sòl de Riu.

El tret de sortida de la campanya s’ha donat durant les Festes Majors de les Cases, però la regidora insisteix que es troba en la seua primera etapa, "crearem una comissió de treball transversal que tindrà com a objectiu detectar i millorar tots aquells procediments que puguen ser millorables des del punt de vista de la igualtat de tots i totes", conclou.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat