Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El canareu Enrique Marzá ha quedat segon en la categoria d’imitació del tord comú en el Concurs Europeu de Reclam

El canareu Enrique Marzá ha quedat segon en la categoria d’imitació del tord comú en el Concurs Europeu de Reclam

| Festes, Medi Ambient

L'últim cap de setmana de maig Alcanar va acollir el XXI Concurs Europeu de Reclam Bucal amb l’objectiu de donar difusió a aquesta cacera ancestral, practicada a les Terres de l’Ebre i a  altres zones de la Mediterrània. 

Els dies 25 i 26 de maig, Alcanar va ser el punt de trobada de nombrosos especialistes, vinguts de Catalunya, Espanya i Itàlia. Estava prevista la participació d’imitadors francesos, però finalment no hi van poder participar.

El canareu Enrique Marzá va quedar en segona posició a la categoria més destacada, la d’imitació del tord comú. Marzá formava part de l’equip espanyol, que va ser el vencedor general, juntament amb caçadors de l’Alcora, la Vall d’Albaida i Vila-real, tots membres de l’associació valenciana de paranyers Apaval. 

“Estic orgullós d’haver aconseguit aquest premi a casa i de contribuir a protegir i preservar aquesta tradició tan nostra”, ha afirmat Marzá. El xiulador canareu ja va aconseguir la victòria en el concurs europeu celebrat el 2016 a la població d’Aubanha, a la Provença, en la modalitat de túrdids. 

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, també es mostra satisfet pel fet que l'Ajuntament haja acollit aquest concurs i de la bona acollida que ha tingut entre el públic assistent. “Per a tots els canareus i, especialment, per als amants de la barraca, aquest esdeveniment ha sigut un acte molt especial, no sols perquè ens ha permés conèixer millor aquesta tècnica centenària, sinó també per a poder-nos recrear en els bells cants dels tords i per a posar en valor aquesta pràctica que té molts aficionats al territori, ha conclòs Bort.

Resultats XXI Concurs Europeu de Reclam Bucal  

En els premis individuals, el millor puntuat en tord va ser l’alcorí José Antonio Martín, seguit pel canareu Enrique Marzá. José Luis Albert, de la Vall d'Albaida, es va classificar com a tercer. A la imitació del tord ala-roig, Paolo Pasqualetti , d'Itàlia, va aconseguir la victòria. El va seguir el seu compatriota Graziano Manganelli, mentre que Albert va tornar a fer pòdium com a tercer. 

Les seleccions d’Itàlia i Espanya també van competir tocant el reclam, i va ser aquesta darrera la que va guanyar, amb el seu president, Miguel Ángel Bayarri, que també ho és d’Apaval. A més, la selecció espanyola va ser la vencedora per equips.

Pel que fa a la reproducció del cant de la merla, el repartiment dels premis, per orde, va ser per a Albert, Pasqualetti i Martín. Finalment, en la categoria de diverses espècies cantadores, va vèncer Claudio Pin, d'Itàlia, i la segona posició va ser per a Diego Miró, de Vila-real. 

Com a novetat, enguany també hi va haver una exhibició, fora de concurs, d’altres cants de moixons, en la qual van perdre part veïns d’Alcanar, Ulldecona, la Vall d’Albaida, Tarragona i Itàlia.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat