Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Eduard Prades, ciclista: "Alcanar té una gran tradició ciclista"

Eduard Prades, ciclista: "Alcanar té una gran tradició ciclista"

| Esports

A un ritme trepidant. Gairebé, com si es tractés d’ell mateix al final d’una etapa. Durant el passat mes d’octubre, la vida d’Eduard Prades va canviar radicalment, i tot en poc més de quaranta-vuit hores. El dia catorze, el ciclista canareu es proclamava campió de la Volta a Turquia, la primera prova World Tour que disputava; un dia després, rebia la trucada del Movistar Team.

Vaja mes el d’octubre, no?
Sí. Ha sigut un mes molt intens i emocionant per a mi, ha donat un canvi significant a la meua vida.

El millor més, esportivament parlant, de la teua vida?
Podríem dir que sí, tot i que només he tingut una carrera en aquest mes, el Tour de Turquia, de categoría WorldTour, on he aconseguit la victòria final i, així, un triomf importantíssim.

I tot això ho podríem aplicar a la temporada en general, no?
Sí, a la primera part de la temporada vaig aconseguir molts resultats d’honor, demostrant molta regularitat en carreres de primer nivell. Començant pel segon lloc al Tour de Yorkshire i acabant amb la victòria.

Per què creus que has tardat tant a fitxar per un equip d’aquesta talla?
Crec que el que més em va pesar van ser els tres anys que vaig perdre en amateur després del pas per l’Andorra Granvalira.
De totes maneres, també és una mica de sort, estar al moment adequat al lloc adequat, i potser no sempre hem pres les decisions correctes per pujar escalons.

Com de difícil és ser ciclista professional a Espanya?
Ser ciclista professional és difícil a tot arreu, però sí que és cert que a Espanya ha estat molt difícil els últims anys, perquè només hi havia dos equips consistents: el Movistar i el Caja Rural.

Tant tu com el teu germà heu estat competint en molts països, és més fàcil trobar el reconeixement a l’estranger?
No és que siga més fàcil trobar el reconeixement, però sí que valoren el nivell que tenim els ciclistes espanyols i ho utilitzen per reforçar els seus equips.

Ara que ja estàs allí, com afrontes aquesta nova etapa?
bé; tot i que molts cops, sobretot quan sortia sol amb Benja, arribàvem sempre enfadats, ja que ell amb 4 anys més tenia molta més tècnica i físic que jo i volia que el seguís per tot arreu, però a vegades no podia. Tot això feia superar-me dia a dia.

Quan vas veure que et volies dedicar al ciclisme professionalment?
No ho sé ben bé, al final vas progressant i cada poc veient-ho més a prop. Igual va ser ja de sub-23, quan ja veia que el meu nivell era bo.

Abans parlàvem de la dificultat de practicar el ciclisme al nostre estat. És especialment difícil quan es parteix des d’un poble?
Quan estàs a un poble com a Alcanar les curses estan totes bastant lluny i els pares han de fer molts d’esforços per portar-te per tot arreu. En el meu cas era sobretot als voltants de València o Barcelona.

Com valores la tradició ciclista d’Alcanar?
Alcanar té una gran tradició ciclista. Fins fa poc va tenir l’equip més longeu de l’Estat, amb l’incombustible Librado com a director del “seu” Viveros Alcanar, que el portà arreu de tot Espanya durant més de 30 anys i posà Alcanar al mapa del món del ciclisme.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078