Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Ebrergent fa una crida als joves artistes que “sobreviuen” a les Terres de l’Ebre per sumar-se al nou projecte col·lectiu

Ebrergent fa una crida als joves artistes que “sobreviuen” a les Terres de l’Ebre per sumar-se al nou projecte col·lectiu

| Joventut

“Hi ha artistes jóvens al territori? Què fan? Què els mou? Sobreviuen? Com?” Aquesta és la nova crida d’Ebrergent, el projecte impulsat de manera conjunta per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Lo Pati - Centre d’Art Terres de l’Ebre. La convocatòria per al 2018 s’acaba d’obrir i el termini per presentar-s’hi acaba el 26 de novembre.

En aquesta nova edició d’#Ebrergent es vol mantenir l’esperit de proposta oberta no competitiva que busca crear un espai comú en el qual els artistes joves de les Terres de l’Ebre, visquin o no visquin al territori, puguin compartir inquietuds, idees i propostes que derivin en un projecte col·lectiu com ha passat en la convocatòria 2016-2017. De fet, el resultat d’aquesta última convocatòria en la qual han participat Oriol i Liam Fuster, Joana Gil, Laia Ortiz i el col·lectiu Avalancha, integrat per Elena Blesa, Sergi Casero i Víctor Ramírez, ha estat l’impuls d’un col·lectiu de treball més o menys estable que ara busca créixer amb la participació d’altres joves artistes vinculats a les Terres de l’Ebre. L’objectiu és engegar processos i metodologies de creació col·lectiva inspirats en el territori i que parlin del territori. Trobar referents identitaris i generacionals que donin contingut a la creació artística, amb l’ambició també de projectar aquesta creació fora d’aquí. 

Així es va posar de manifest en un acte celebrat aquest diumenge 15 d’octubre a Lo Pati en el qual també es van explicar els resultats d’aquest primer #projectedeprojectes: el bloc Ebrergent’17: locus solus (ebrergent.lopati.cat), cinc audiovisuals realitzats de forma col·lectiva per aquests cinc artistes, i una exposició que es podrà visitar a Lo Pati fins al proper diumenge 29 d’octubre, una setmana més del que estava previst.

Els interessats en participar poden escriure a pdp@lopati.cat i exposar idees, inquietuds o opinions.  La convocatòria de l’any passat va atraure sobretot artistes d’aquí que han marxat fora. La nova pretén també captar els artistes que hi viuen.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078