Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Coneix el teu poble: ruta del litoral a les Cases i del nucli històric a Alcanar

Coneix el teu poble: ruta del litoral a les Cases i del nucli històric a Alcanar

| Cultura

Des del passat dijous, 21 de juny, i fins a l’últim divendres d’agost, dia 31, conèixer Alcanar és més fàcil que mai. Durant aquest període, des de l’Ajuntament s’ofereixen, de forma totalment gratuïta, dues visites guiades al llarg del terme municipal. La primera, a través del litoral de les Cases, els dijous a les 18.30 h; la segona, al nucli antic d’Alcanar, els divendres a la mateixa hora.

Tot i ser gratuïtes, és convenient comunicar a l’Oficina de Turisme la intenció d’assistir, ja siga de forma presencial, a través del telèfon 977 73 76 39 o mitjançant correu electrònic a turisme@alcanar.cat.

Els punts de trobada per a iniciar les rutes són la plaça de Roca Tallada i el Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers-Casa O’Connor, a les Cases i Alcanar respectivament. Un cop iniciades, Jordi Sancho Parra, estudiant d’Història i investigador local, és l’encarregat de conduir els assistents a través d’un fil cronològic que va des dels orígens, casencs i canareus, fins a l’actualitat. Les sessions, tot i tindre una durada aproximada d’una hora i mitja, es fan d’allò més lleugeres, tal com indica el mateix Jordi: “Intento evitar les explicacions tradicionals; si no es faria avorrit fins i tot per a mi, que sóc un apassionat del tema. Procuro que la gent participe: pregunto, faig dubtar i intento que la curiositat no es quede allí. Que el vincle amb la història del nostre municipi vaja més enllà”.

Aquest serà el segon any de Sancho Parra al capdavant de les rutes. L’any passat, va rebre visites des de Barcelona, Saragossa, França o Brasil. Tot i això, recorda que la major part dels assistents van ser locals, cosa que no creu que siga negativa: “Rebre gent d’altres països sempre fa il·lusió, però veure que la gent del poble s’interessa per la seua història, també. Aquestes rutes són un bon reclam turístic, però que la ciutadania conegui Alcanar i les Cases des d’un punt de vista històric també és molt interessant”.

Aquesta és una de les moltes activitats disponibles durant l’estiu al llarg del terme municipal (recorda-les aquí) i, segons Jordi Sancho, “una molt bona oportunitat per a sortir de casa i, aprofitant l’avinentesa, conèixer el nostre patrimoni cultural i històric, que és molt”.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat