Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Aplaçat el concert Botifarra a Banda a Alcanar fins el 18 de maig

Aplaçat el concert Botifarra a Banda a Alcanar fins el 18 de maig

| Cultura

A causa de la previsió meteorològica, el concert "Botifarra a Banda" de Pep Gimeno Botifarra junt amb la Banda Municipal de Música d'Alcanar en el marc de les Festes de Maig d'Alcanar, s'ajorna a l'últim cap de setmana de festes. El concert tindrà lloc el pròxim divendres, 18 de maig, a les 22.30 h, a l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar.  Els agrairem que actualitzen la informació que els facilitem a  les seues Agendes Culturals i xarxes socials. Us adjuntem el nou cartell.

El pròxim divendres, 18 de maig, tindrà lloc a Alcanar el concert BOTIFARRA A BANDA (22:30h a l’Escola Joan Baptista Serra).

En el marc de les Festes de Maig, l’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració de la Banda Municipal d’Alcanar us ofereixen un dels espectacles més populars i reconeguts del cantaor Pep Gimeno “Botifarra”: el recital BOTIFARRA A BANDA fusiona la música de banda i la música tradicional, posant en valor la important tasca de recuperació de melodies i cançó tradicional que el cantaor valencià ha portat a terme durant anys recorrent les comarques centrals de València i salvant d’aquesta manera de l’oblit,  jotes, romanços, malaguenyes, i moltes altres músiques transmeses oralment durant anys.

 “Botifarra” vindrà a Alcanar acompanyat de la seua rondalla  de corda (guitarra, guitarró, llaüt i bandúrria), i  conjuntament amb la Banda Municipal d’Alcanar interpretarà 12 temes de música tradicional valenciana amb arranjaments i instrumentació de Pere Ródenas,  en un concert on també hi haurà un important component de dites populars i acudits, el qual en conjunt captiva i implica d’una forma molt intensa el públic de tots els escenaris que recorre el carismàtic artista del País Valencià.

La cita és el pròxim divendres, 18 de maig, a les 22.30 hores, al pati de l’Escola Joan Baptista Serra. Un convidat de luxe a Alcanar per les pròximes Festes de Maig, a la vegada que una oportunitat per escoltar la Banda en un registre molt diferent a l’habitual, amb la motivació que comporta acompanyar a una de les veus més impactants dins el panorama folk valencià.

El musicòleg i crític musical Josep Vicent Frechina, definia així a “Botifarra”: “Si hi ha una manera de cantar al País Valencià que irradie, com ninguna altra, autenticitat en el gest, credibilitat en el tarannà i valenciania en la substància, aquesta és indubtablement la de Pep Gimeno, Botifarra. La seua veu sona a horta i a secà, a sèquia i a bancal, a nit d’agost i meló d’Alger. Quan canta Pep, callen les xitxarres, saturen els ventijols i tothom escolta atònit el seu cant espontani, planer, que apaivaga l’aspror de la terra i les basques de l’oratge. La veu de Pep ens somou alguna cosa ben endins, ens sacseja i ens desperta la memòria col·lectiva i ens fa sentir-nos-en profundament identificats.”

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat