Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Antoni Miró dona cinc obres a l'Ajuntament d'Alcanar

Antoni Miró dona cinc obres a l'Ajuntament d'Alcanar

| Cultura

L'artista Antoni Miró (Alcoi, 1944) ha fet una donació a l'Ajuntament d'Alcanar amb l'objectiu que entren a formar part del fons de patrimoni artístic del consistori. Es tracta de cinc obres elaborades amb la tècnica de l'aiguafort, signades i numerades, i que el pintor va crear entre 1965 i 1996.

Núria Prades ha lliurat les obres a l'alcalde, Alfons Montserrat, en nom de Miró. El pintor d'Alcoi va exposar a la galeria de Prades l'any 2008 i de llavors ençà manté una estreta relació amb l'artista local i amb el municipi. De fet, aquestes peces formaven part del depòsit de l'artista a la galeria Nuriart.

Prades ha explicat que, quan es va tancar la galeria, “Miró va decidir donar aquestes obres al consistori per tal que en puga gaudir tota la ciutadania". Anteriorment, Miró ja havia donat diversos llibres a la Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar.

El batle ha agraït la donació, tant pel fet en si mateix com pel valor artístic de les obres. També ha recordat "la vàlua professional i personal de Miró, el seu activisme cultural i la dilatada trajectòria en l'àmbit nacional i internacional".

Antoni Miró  ha exposat a centenars de museus. Efectivament, són nombroses les exposicions dins i fora del país, així com els premis i mencions que se li han concedit. També és membre de diverses acadèmies internacionals. Polifacètic i inconformista, va tenir una amistat intensa amb Ovidi Montllor i també una extensa correspondència amb Miquel Martí Pol i amb Salvador Espriu. Els dos escriptors van dedicar poesies a la seua obra i trajectòria.

L'obra de Miró se situa dins el realisme social. El seu particular llenguatge plàstic està format per diverses experiències, tècniques, estratègies i recursos. Segons l'historiador Eliseu Trenc, Antoni Miró és "un artista paradoxal, utilitza el llenguatge aparentment planer, però en realitat molt estructurat i construït, dels mass media, que és un llenguatge pensat per a que la gent consumisca i no pense, per a denunciar la societat de consum pregonament inhumana".

Actualment, la Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró, de la Universitat d’Alacant, vol ser un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de les arts plàstiques contemporànies i de les seues relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat