Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar rebutja la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president Torra

Alcanar rebutja la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president Torra

| El Ple

Alcanar ha mostrat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita un any i mig i amb 30.000 euros de multa el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver desobeït de forma "contumaç, obstinada i reiterada" la Junta Electoral Central (JEC) en no retirar llaços grocs i una pancarta a favor dels polítics presos durant el període electoral de la primavera del 2019.

En resposta a la sentència en el cas d’Alcanar va tenir lloc una concentració cap a les set de la tarda a la Plaça Lluís Companys. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) convocava a tots els alcaldes i alcaldesses, i altres càrrecs electes, a les 19h davant dels ajuntaments o places perquè llegissin la moció de rebuig que s’havia elaborat des de l’entitat on es demanava “el màxim respecte per les institucions catalanes i pels representants, escollits democràticament”, i on també es recordava que la inhabilitació és conseqüència d’uns fets que no constitueixen cap delicte i que estan emparats en la llibertat d’expressió.

L’AMI també demanava que la moció de rebuig a la sentència fos aprovada pels ajuntaments catalans en el pròxim plenari municipal que celebressin.

A Alcanar a les vuit i mitja del vespre es va celebrarva un ple extraordinari i urgent de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. L’alcalde, Joan Roig, presentava la moció que s’aprovava pels vots a favor d’ERC i la CUP.  La moció es va aprovar amb vuit vots a favor i una abstenció.

Tots els regidors del plenari van renunciar a l’assignació econòmica pel ple extraordinari.

Les concentracions de rebuig a la sentència es van repetir a d’altres pobles i ciutats de les Terres de l’Ebre com Tortosa o Amposta.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar