Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar millora el servei de neteja viària amb la incorporació de quatre treballadors

Alcanar millora el servei de neteja viària amb la incorporació de quatre treballadors

| Urbanisme

L’Ajuntament d’Alcanar, mitjançant un pla d’ocupació del Consell Comarcal del Montsià,  ha incorporat cinc treballadors, quatre dels quals al servei de neteja viària del municipi, mentre que l’altre duu a terme les funcions d’agent cívic. Amb aquestes incorporacions s’ha reforçat la neteja manual dels carrers del nucli urbà d’Alcanar, on s’han destinat dos treballadors; de les Cases d’Alcanar, on n’hi haurà un altre i d’Alcanar-Platja, on també s’ha destinat una persona. Fins ara hi havia una persona al nucli urbà i una altra a les Cases per realitzar les tasques de neteja manual de carrers.

“Hi ha emplaçaments on la màquina agranadora no pot accedir per dur a terme les tasques de neteja, per això calia disposar de més personal per a poder realitzar la neteja de forma manual”, ha explicat la regidora responsable de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, Yvette Fibla. L’Ajuntament també ha adquirit quatre carretons que són utilitzats pels nous treballadors. A més de les zones de més difícil accés, el servei de neteja manual s’intensificarà en aquells emplaçaments de major afluència de persones com ara els parcs infantils, l’entorn del centre d’assistència primària o el passeig de les Cases d’Alcanar.

Quant a l’agent cívic, la seua principal funció és desenvolupar una tasca informativa amb l’objectiu de conscienciar la població perquè realitze un ús correcte dels contenidors de recollida selectiva. “L’agent cívic vigila les illes de contenidors de recollida selectiva i informa els usuaris perquè en facen un ús correcte. Hem de conscienciar la població per tal de combatre l’incivisme”, ha assenyalat Fibla.

Pel que fa a les contractacions del personal s’han dut a terme a través d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya al programa Treball i Formació que desenvolupa el Consell Comarcal del Montsià amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat d’aquelles persones que tenen més dificultat d’accés al mercat laboral. Concretament, quatre dels treballadors han estat contractats durant un període de 6 mesos a jornada completa a través de la línia PRGC (persones en situació d’atur beneficiàries de la renda garantida), mentre que l’altra persona forma part de la línia Dona, dirigida a dones víctimes de violència de gènere o amb risc de caure en una situació d’atur de molt llarga durada.

La millora de la neteja dels carrers del municipi i la conscienciació cívica de la població són dues de les prioritats de l’equip de govern canareu. En aquest sentit, l’any passat es va ampliar la flota de vehicles de la brigada municipal d’obres amb l’adquisició d’una màquina agranadora que combina el treball de l’aigua a pressió i l’aspiració de la brossa amb les prestacions dels raspalls. Es tracta, a més, d’una màquina que millora les condicions de seguretat i eficàcia dels operaris.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat