Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar declara arbres d’interès local set oliveres mil·lenàries

Alcanar declara arbres d’interès local set oliveres mil·lenàries

| Medi Ambient

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir, per unanimitat, el catàleg municipal d’oliveres mil·lenàries. Un document que inclou set oliveres monumentals emplaçades a la partida de l’ermita del Remei, que la junta de govern local ja va declarar arbres d’interès local. Es tracta d’oliveres que superen els 3,5 metres de perímetre de tronc mesurats a 1,30 metres del sòl, incloses en l’inventari d’oliveres mil·lenàries de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Amb aquesta declaració l’Ajuntament canareu vol preservar el patrimoni natural del municipi. “Adquirim el compromís de crear línies de suport, amb assessorament tècnic i ajut als propietaris, per a incentivar els propietaris a protegir aquests arbres monumentals. Protegirem el patrimoni al costat del sector i treballarem conjuntament amb els sectors productius i econòmics del municipi com són els viveristes”, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Natural, Jordi Bort.

El catàleg d’oliveres d’interès local segueix el mateix criteri que la Mancomunitat Taula del Sénia, així per a incloure altres exemplars d’arbres monumentals hauran de superar els 3,5 metres de perímetre de tronc mesurats a 1,30 metres del sòl. La inclusió d’una olivera al catàleg es podrà fer d’ofici per part de l’Ajuntament o a sol·licitud de part: tècnics  municipals, ciutadans particulars, associacions de veïns, institucions particulars i públiques. Amb tot,  en el cas d’arbres privats, la petició només la podrà realitzar el propietari de la finca on s’ubica l’arbre o bé l’administració. Una vegada l’Ajuntament rebi la petició els tècnics municipals faran una inspecció “in situ” i elaboraran la fitxa de catalogació.

La catalogació de les oliveres com arbres d’interès local implica la prohibició de tallar-les, arrancar-les, totalment o parcial, així com danyar-les. L’acord de l’Ajuntament d’Alcanar s’ha traslladat al servei de Parcs Naturals i  al departament d’Agricultura perquè  incloga els exemplars catalogats com arbres d’interès local en el seu inventari.


Imatge cedida per: Alcanar Turisme

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar