Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Jornades Gastronòmiques de la Clementina

Jornades Gastronòmiques de la Clementina

| Gastronomia

La clementina torna a ser el producte estrella ebrenc amb motiu de les XXIV Jornades Gastronòmiques la Clementina, que tindran lloc a les Cases i Alcanar des del 24 de novembre al 24 de desembre.

Cadascun dels menús que proposaran els 10 restaurants membres del Col•lectiu Gastronòmic d'Alcanar i Les Cases incorporen receptes que porten el segell de la Fundació Alícia i que, com assenyala Jordi Monfort, regidor de Turisme, "és un fet molt singular que posa en valor aquest producte tan cobdiciat fora del nostre territori". A més, tots els plats s'acompanyaran amb vins DO Terra Alta.

Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor. Àngel Llasera, portaveu del Col•lectiu, destaca que aquestes Jornades "incentiven la innovació culinàries, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d'aquest cítric."

Així doncs, les jornades gastronòmiques permetran als veïns i visitants degustar els millors plats amb un toc cítric, ja siguen entrants, peixos, carns, arrossos, postres o begudes. Els preus dels 10 menús dels restaurants participants –Café del Mar La Lluna, Can Manel, Chaparral, El Nàutic les Cases, La Costa, La Marinada,  Les Palmeres,  Lo Taulell de Ma José, Mareny i Tancat de Codorniu– oscil•len entre els 25 i els 38 euros.

A més, la cafeteria La Volta ha dissenyat còctels de clementina per a l'ocasió i que oferirà durant les jornades. La Calafatambé proposa una activitat ecoturística per endinsar els participats en el cultiu i l'elaboració de melmelada de clementina. Tots els menús i propostes es recullen en el llibret de les XXIV Jornades Gastronòmiques de la Clementina.

Les jornades gastronòmiques  també volen retre homenatge a tota la pagesia canareva que cultiva clementines en un sòl i clima únic i que els confereix la Indicació Geogràfica Protegida - Clementines de les Terres de l'Ebre. Precisament aquesta setmana se celebren al municipi les jornades tècniques dels cítrics, un referent en el món citrícola, que, en paraules de Monfort, "tenen com a objectiu potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat en el sector davant els importants reptes que afronta".

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat