Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Àrees d'actuació Acció Social

Acció Social

L’objectiu de la regidoria d’Acció Social i Ciutadania és, entre d’altres, atendre especialment els col·lectius que, per raons diverses, necessiten atencions més específiques, adreçades al tractament de les persones i/o famílies en situació de dificultats socials. Encara que la nostra societat sigui una societat desenvolupada, hi ha situacions de marginació i de risc social sobre les quals cal continuar treballant des de les administracions públiques però, també i sobretot, des de la mateixa administració local.

Treballem per potenciar el Pla de Polítiques de Dones, així com fer actuacions en matèria d’immigració per afavorir la integració social, el desenvolupament de programes d’acollida i adaptació de polítiques socials, per tendir cap a uns serveis públics més ajustats a les demandes d’una societat, cada vegada més plural i diversa. 

Alhora, es potenciarà el Servei d'Informació i Atenció a les Dones a través del SIAD, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Montsià, la concessió d’ajuts per a col·lectius amb majors dificultats socials, els ajuts a llars d’infants-escoles bressol del municipi, etc. I a través de Serveis Socials, ubicat a l’entresol del C/ Miquel Figueres, podeu adreçar-vos per tramitar ajuts assistencials a persones amb grau de dependència, i canalitzar ajuts d´altres administracions públiques en l’àrea d’atenció a l’usuari.

L'àrea també desenvolupa un programa de suport a les famílies més necessitades en recursos econòmics. Així, El Cistell subministra aliments frescos a prop de 40 famílies, mentre que El Rober i Calça’t donen suport a més de 25 famílies en matèria de roba i calçat, gràcies a la col·laboració de l’associació Voluntariat Alcanar. També es realitzen tallers d’habilitats socials per als estudiants del municipi que així ho necessiten, gràcies a la col·laboració de  l’Obra Social de La Caixa. 

A més, la regidoria organitza anualment la Mostra Intercultural d'Alcanar, amb participació de diferents entitats socials i demostracions de la millor gastronomia de diferents països representants per les diferents nacionalitats dels veïns i veïnes del municipi, així com els cursos de català per a adults.

L'àrea també edita i distribueix la guia “Hola nadó!”, que pretén ser una eina pràctica i de consulta diària que pugui servir de forma clara i entenedora per ajudar els pares en la seva tasca. En aquesta guia es poden trobar els ajuts als quals les famílies es poden acollir, els serveis municipals dirigits als infants i també una guia de telèfons d’interès. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat